четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Време е за перспектива

 

Капитанът – Ще стане ли проектът за меморандум на променливите гробар на сглобката?

ДокторкаСъмнявам се. Всеки си има своя страх от разглобката. По-добре със семейни свади да управляваш, отколкото да не управляваш.

Професорка – Тази менте-коалиция е катастрофа за морала на хората, особено на подрастващите. Какво виждат те: езиният първи по резултати, другият първи по нахалство. Е, и кой печели? Първият по нахалство.

МайсторътНе мисля, че за нормалните хора това може да бъде пример за подражаване. Но независимо от това, нещата в тази страна наистина вървят към катастрофа и не се вижда сила, която да върне властта на народа.

ДокторкаТогава какво да се прави?

МайсторътЗадачи и възможности има, но не е разумна да се хаби енергия за безсмислени партизански игри. Да си сърбат сегашните коалиционни партньори, каквото са си надробили.

Капитанът – Сигурен съм, че смъртен страх ги гони и тези, и онези. Атомната бомба е нищо пред компроматите, които само чакат знак.

Професорка – От опит виждаме, че компроматите рядко носят резултат, още повече, че в България от дълги години огромна част от нормалните хора са отвратени от политическия цинизъм и не гласуват. Гласуват „твърдите ядра“ и закупените „меки“.

Капитанът – Така е, но сега „най-нахалните“ имат основание да се страхуват от стопяване на твърдото си ядро и затова гледат така загрижено умоляват да се преглътнат „емоциите“ и да се седне на масата за мирни сделки.

ДокторкаЕдно сринато ПП и един укрепнал Герб не е най-хубавата перспектива.

Майсторът – Тъжно е, но тона е истината: днес нямаме хубава перспектива. Ако обаче не забравяме, че ние све нън времето и времето е в нас, ще ще изградим такава перспектива.

 



* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар